Geur & Smaak
Kersenrode wijn met aroma’s van rijp rood fruit waaronder kers en aardbei, toast, kruiden en een verfijnde mineraliteit. Medium bodied met een ronde smaak en zachte tannines.
Serveersuggestie
Het rijpe rode fruit komt licht gekoeld goed tot zijn recht bij gevogelte, rijke pasta’s en pizza uit de houtoven.
De kruidigheid van de bobal is perfect te combineren met tapas en vlees van de BBQ.
Herkomst
Valencia, Spanje
Druiven
bobal (87%), syrah (10%), cabernet sauvignon (3%)
Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 850 meter hoogte en de arme bodem bestaat uit zanderige leem.
De rendementen zijn zeer laag. De druiven worden biologisch geteeld, maar De Moya is niet gecertificeerd.
Vinificatie
De vergisting vindt plaats in betonnen tanks en duurt 21 tot 30 dagen.
Daarna volgt een rijping van 4 maanden in eikenhouten vaten.
Weetje
Bobal komt vooral voor in het wijngebied Utiel-Requena rond Valencia, maar is desalniettemin het een na meest aangeplante blauwe druivenras van Spanje.
8,90 €
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien