"Paso a Paso, Step by Step to Spanish Wine Heaven"
Een weelderige 'late harvest' wijn, gemaakt van de meest rijpe Monastrell druiven in het zonnige achterland van Alicante. Hier zorgen de wijnmakers voor een oergezonde wijngaard, waar de druiven blijven hangen tot mid November, zodat de trossen inkrimpen en veranderen in fruitbommen. Tijdens het maken van deze wijn ontwikkelen deze kleine druiven zich tot een intens krachtige wijn met zijdezachte tanines en boordevol rijp fruit.
Geur & Smaak
De late oogst geeft de wijn een diepdonkere robijnpaarse kleur, met een enorme smaak van gekonfijt zwart fruit, rijpe pruimen, gedroogde rozijnen en chocolade. Een fruitbom in rijke reserva-stijl is de essentie van de moderne wijnbereiding.
Serveersuggestie
De Gran Paso a Paso Doble past goed bij rundvlees van de houtskoolgrill, gegrilde groene asperges, paprika tabbouleh en vlees met chimichurri.
Herkomst
Alicante, Spanje
Druiven
Monastrell
Klimaat/Terroir
D.O. Alicante ligt in het meest zuidelijk deel van de regio Valencia en is verdeeld in twee delen. Het grenst in het zuiden aan Castilië La Mancha en Murcia en ongeveer 600 ha. wijngaard gaat ook over deze grens. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen dat op sommige delen bedekt is met klei met een warm klimaat met grote zeeinvloeden. Hier komen meer en meer wijnen vandaan van hoge kwaliteit.
Vinificatie
Late Harvest, Traditioneel, Houtvergist, Houtgerijpt
Weetje
Deze wijn is op een duurzame manier gemaakt en gecertificeerd Vegan.
10,50 €
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien